14 φράσεις που ενισχύουν την αυτο-ενδυνάμωσή σας

Η δυναμική μας είναι πάντα μεγαλύτερη, αν νιώθουμε πραγματικά και βαθιά καλά με τον εαυτό μας. Οι πιθανότητες για εξέλιξη και ευτυχία ανοίγονται ευκολότερα μπροστά στα μάτια μας, όταν συνδεόμαστε με τη εσώτερή μας δύναμη. Υπάρχουν κάποιες γενικές διαβεβαιώσεις που μπορείτε να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας, ώστε να επιτύχετε την αυτο-ενδυνάμωσή σας. Εδώ σας δίνουμε κάποιες βασικές, που μπορείτε να συνδυάσετε με άλλες ή να προσαρμόσετε.

Θα ωφεληθείτε σίγουρα από κάθε τέτοια επιβεβαιωτική πρόταση, που θα στρέφει την προσοχή σας στις καλύτερές σας ιδιότητες, στη ικανότητά σας για αλλαγή, στην πεποίθησή σας για έναν καλύτερο κόσμο και στην αίσθηση δύναμης που κατέχετε μέσα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιχειρήσετε να φτιάξετε μια λίστα με 10 πράγματα, για τα οποία νιώθετε ανασφάλεια και ύστερα να βρείτε συνειδητά τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις που θα σας πείσουν να κινηθείτε προς την αντίθετη οπτική.

Τέλος, χρειάζεται επίσης να αναφερθεί ότι όταν θα επαναλαμβάνετε τις προτάσεις αυτές στον εαυτό σας, είναι καλύτερο να βρίσκεστε σε μια κατάσταση κατά την οποία θα είστε πλήρως συνδεδεμένοι με τους ρυθμούς του σώματός σας και οι σκέψεις σας θα είναι πιο αργές απ’ ό,τι συνήθως. Μπορεί να ανησυχείτε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο, για να εισέλθετε σε αυτή την πνευματική ζώνη· αν είναι έτσι, μπορείτε να το συντομεύσετε, παίρνοντας δέκα βαθιές ανάσες πριν την τελετουργία των προτάσεων αυτών.

Απλή, αλλά με μεγάλη δύναμη, αυτή η φράση σας υπενθυμίζει ότι έχετε κάθε δικαίωμα να λαμβάνετε αυτό που επιθυμείτε- ασχέτως των αποθαρρυντικών μηνυμάτων που μπορεί να έχετε ακούσει στο παρελθόν.

Ορισμένες φορές, νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε να βασιζόμαστε στους άλλους, ώστε να πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε, αλλά- αν και οι άλλοι μπορεί να μας υποστηρίζουν και να αποτελούν πολύτιμες πηγές- είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι έχετε μέσα σας ό,τι χρειάζεστε.

Μια δήλωση σαν και αυτή συνιστά έναν αποτελεσματικό τρόπο να αναλογιστούμε πάνω στη δύναμη της έλξης (όσων θέλουμε να αποκτήσουμε) και να στρέψουμε την προσοχή μας στην αέναη ικανότητά μας να διαμορφώνουμε τον κόσμο γύρω μας.

Αντί να συγκρίνεστε με τους άλλους και να ανησυχείτε ότι θα βγείτε ηττημένοι, δείτε ξεκάθαρα ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να προσφέρει στον κόσμο, αυτά ακριβώς που εσείς δίνετε- και αποδεχτείτε το γεγονός ότι όπως και αν πράξετε, εμπλουτίζετε τον κόσμο κάθε μέρα με την ενέργειά σας.

Ορισμένες φορές θα έχετε ανάμεικτα συναισθήματα και θα αλλάζετε και εξελίσσεστε με τον χρόνο. Και όλα αυτά είναι φυσιολογικά και αντανακλούν την πολυπλοκότητά σας. Σεβαστείτε και τιμήστε τις πολλές εκφάνσεις σας και όλες αυτές θα σας διδάξουν και από κάτι.

Καθώς όπως προείπαμε έχετε ήδη τη δύναμη που χρειάζεστε, νιώστε σίγουροι για τις ικανότητές σας και υποστηρίξτε τις ανάγκες και τους στόχους σας. Δεν χρειάζεται να απολογείστε για το ότι κυνηγάτε με πάθος την επιτυχία σας. Αυτή η φράση θα σας βοηθήσει να μείνετε συντονισμένοι σε αυτή την ιδέα.

Αυτές οι λέξεις είναι απόλυτα χρήσιμες αν θέλετε να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας για να δουλέψει για μια καλύτερη σχέση, καριέρα και συνθήκες ζωής. Πρόκειται για μια σύντομη φράση, όταν νιώθετε αδύναμοι.

Κανείς άλλος δεν πρέπει να αποφασίζει για το τι είναι καλύτερο για εσάς, τι θέλετε ή τι να κυνηγήσετε. Επαναλάβετε αυτή τη φράση, για να παλέψετε ενάντια σε εκείνη την λανθάνουσα ανησυχία ότι πρέπει συνεχώς να ευχαριστείτε τους άλλους ή ότι πρέπει να καταφεύγετε στη δήθεν αυθεντία τους για θέματα δική σας ευτυχίας.

Παρομοίως, κανείς δεν μπορεί να παίρνει τη χαρά σας και κανείς επίσης δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι την εμποδίζει. Η ευτυχία αποτελεί επιλογή και μπορείτε να την αναζητήσετε σωστά από σήμερα.

Η ενσυναίσθηση και η αγάπη τονώνουν τη συχνότητα των δονήσεών σας και έλκουν καλύτερα πράγματα στη ζωή σας. Επομένως, μια τέτοια πρωινή φράση σαν κι αυτή σας προετοιμάζει για μια μέρα αμοιβαίας θετικότητας.

Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να αποφύγετε, αλλά ορισμένες φορές χρειάζεστε να ακούτε τον εαυτό σας να το λέει δυνατά, για να επιβεβαιώσετε ότι είναι αλήθεια.

Κάποιες φορές, μπορεί να φαίνεται ότι παραγκωνίζεστε από ανθρώπους ή καταστάσεις. Ωστόσο, να θυμάστε ότι πάντα μπορείτε να επιλέγετε να κάνετε κάτι διαφορετικό και αυτή η συνειδητοποίηση από μόνη της είναι απελευθερωτική.

Κάθε φορά που νιώθετε ότι ξεμένετε από πόρους και προμήθειες, αυτή η φράση θα σας πιέσει να δείτε ότι αυτό που χρειάζεται εκείνη τη στιγμή είναι η φροντίδα του εαυτού σας.

Τέλος, οι απλούστερες φράσεις διαβεβαίωσης είναι οι καλύτερες. Αν διατυπώνετε λεκτικά την εμπιστοσύνη και την πίστη στον εαυτό σας, θα χτίσετε τα γερότερα θεμέλια για τις άλλες σας μελλοντικές αποφάσεις.

Πηγή

Πρόσφατα άρθρα

Be the first to comment

Leave a Reply