Kraou.gr
Αρωματικός κορμός με καραμελωμένα φουντούκια

Αρωματικός κορμός με καραμελωμένα φουντούκια!

Αρωματικός κορμός με καραμελωμένα φουντούκια

Ο κορμός είναι κάτι που αγαπάμε όλοι, με γκανάζ και καραμελωμένα φουντούκια, η καλύτερη συνταγή που έχει γίνει ποτέ!!! Είναι ένα καταπληκτικό γλυκό που δεν χριάζεται και πολλά συστατικά εύκολο νόστιμο για όλες της εποχές !!

Υλικά :

  • 200 γρ. γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι- μπερ σπασμένα στην μέση
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 50 γρ. κακάο

Εκτέλεση :

Ξεκινάμε με την γκαναζ σοκολάτας. Παίρνουμε την σοκολάτα την σπάμε σε κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει μία ωραία γκαναζ. Τώρα αυτή την γκαναζ πρέπει να την αφήσουμε να κρυώσει. Αν η γκανάζ είναι ζεστή δε θα τυλίγεται ο κορμός γιατί θα λιώνει το βούτυρο, για αυτό και την κάνουμε πρώτη για να την αφήσουμε να κρυώσει περίπου 10 λεπτά.

Πάμε να ετοιμάσουμε τα καραμελωμένα φουντούκια. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στην φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη. Ρίχνουμε στην αρχή περίπου 20γρ. ίσα να καλύψει το πάτο από το τηγάνι και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε άλλα 20 γρ. και το επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.  Προσθέτουμε τα φουντούκια (τα οποία είναι ήδη  καβουρντισμένα) και ανακατεύουμε να πάει η καραμέλα παντού. Μόλις η καραμέλα τυλίξει τα φουντούκια παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι (όχι πυρέξ) και αδειάζουμε όλο το μείγμα μέσα. Προσοχή: το μείγμα ζεματάει μην επιχειρήσετε να δοκιμάσετε! Αφήνουμε να κρυώσει η καραμέλα πολύ καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Ρίχνουμε το βούτυρο το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωμάτιου στον κάδο του μίξερ, την άχνη ζάχαρη και το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά. Στην ουσία έχουμε κάνει μια πολύ νόστιμη βουτυρόκρεμα. Ρίχνουμε μέσα στην βουτυρόκρεμα την γκαναζ και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα. Σπάμε τα μπισκότα στη μέση και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στις κρέμες και το κονιάκ. Το φουντούκι και η καραμέλα έχουν πια κρυώσει, τα σπάμε με τα χέρια μαςμέσα στο ταψί σε μικρά κομμάτια για να τα χτυπήσουμε στο μούλτι. Δεν τα σπάμε τελείως να τα κάνουμε σκόνη, να έχει κομματάκια φουντουκιού και καραμέλας. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα όχι όμως πολύ ώρα δεν θέλω να σπάσουντελείως τα μπισκότα.

Παίρνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε κατά μήκος όλο το μείγμα μέσα. Αρχίζουμε να τυλίγουμε τον κορμό προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι. Το μέγεθος του πρέπει να είναι ακριβώς στη χούφτα του χεριού μας. Μόλις το τυλίξουμε παίρνουμε μια μεμβράνη και βάζουμε τον κορμό στο κέντρο (με αυτό το τρόπο θα αποφύγουμε να γίνει στις άκρες λεπτό και παχύ στην μέση) οπότε βάζουμε την μεμβράνη γύρω γύρω,  την κόβουμε και τώρα όσο και να σφίξουμε το μείγμα δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Το σχήμα του βγαίνει τέλειο γιατί το κρατάει η μεμβράνη. Τυλίγουμε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα, παίρνουμε άλλη μια μεμβράνη και τυλίγουμε όλο τον κορμό. Τον βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και το διατηρούμε εκεί. Τον σερβίρουμε σε φέτες.

Tips:

  • Αντί για κονιάκ μπορείτε να βάλετε Kahlua η συνταγή θα απογειωθεί!!!
  • Η συνταγή ταιριάζει τέλεια για βάση τούρτας με ζαχαρόπαστα!

Καλές γιορτές και καλή όρεξη !!!

Η συνταγή της Αρετής

E-PTOLEMEOS.GR

Follow us στα Social!