Υλικά
450 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
Ο καρπός από 3 καλαμπόκια ψητά ή βρασμένα
2 αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια
½ ξερό κόκκινο κρεμμύδι (μεσαίου μεγέθους) κομμένο σε λεπτές φέτες
½ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο (1/4 φλιτζανιού)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας χυμό από λεμόνι ή λάιμ
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, βάλτε τα ντοματίνια, τον καρπό καλαμποκιού, το αβοκάντο σε φέτες, το κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, το 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο και τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο.
Περιχύστε τη σαλάτα με 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ (διορθώνοντας αν χρειάζεται τη γεύση). Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.
Σημείωση
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμπόκι σε κονσέρβα ή ακόμα και κατεψυγμένο ακολουθώντας τις οδηγίες προετοιμασίας που αναγράφονται στη συσκευασία.
Πώς να ψήσετε καλαμπόκι στη σχάρα: Μουλιάστε το στέλεχος καλαμποκιού σε νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε το απευθείας στη σχάρα για 18-20 λεπτά σε μέτρια / υψηλή θερμότητα γυρίζοντάς το κάθε 5 λεπτά. Μπορείτε επίσης να ψήσετε το καλαμπόκι σε αλουμινόχαρτο εάν δεν έχετε χρόνο να μουλιάσετε το καλαμπόκι.
Τρόπος ψησίματος καλαμποκιού στο φούρνο: Τοποθετήστε τα στελέχη απευθείας στις σχάρες του κεντρικού φούρνου και ψήστε στους 170ο C για 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να μουλιάσετε το καλαμπόκι.
Πώς να βράσετε καλαμπόκι με τα στελέχη: Βάλτε τα στελέχη καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με νερό, βράστε και προσθέστε ζάχαρη.Βράστε για 15 λεπτά μόνο.